maandag 27 oktober 2014

Samen uit, samen thuis?

Noem het passie of beroepsdeformatie, maar ook in mijn dagelijkse (privé)leven steekt het thema 'search, werving en selectie' regelmatig de kop op. Zo ook afgelopen weekend…

Avondje uit in Den Haag
Mijn vrouw en ik besluiten om naar het Filmhuis te gaan en daarna Taveerne De Resident aan te doen vanwege hun jarenlange specialisme: de spareribs. Na het bestuderen van de filmrecensies is de keuze snel gemaakt. In het kader van het Indian Film Festival kiezen we voor de film ‘His wife’; een betoverende film over mystiek, liefde en vervreemding.

De film brengt ons wat we ervan verwacht hadden: La France en India, twee totaal verschillende culturen, prachtige opnames en een meeslepend verhaal. Daar kunnen we nog van nagenieten tijdens het verorberen van de spareribs.

Opvallend
Bij ieder bezoek aan De Resident valt ons opnieuw op dat in deze hectische gezelligheid, waar het publiek niet per definitie te kwalificeren is als een soort, er een bijzonder aangename sfeer wordt gecreëerd door de chemie tussen bezoekers en medewerkers. Hoe komt dat toch?

Klantbelang op de eerste plaats
Ten eerste voel je je er meer dan welkom, mede door die vriendelijke lach op de gezichten van het team. Zij weten, ondanks de drukte, aandacht en tijd voor je te hebben, spreken je bij binnenkomst direct aan, informeren naar je wensen en zetten alles in het werk om het voor de klant te regelen. Je bent gezien! En dat willen we graag, want wie wordt gezien bestaat.

Kernwaarden
Bij navraag blijken er een aantal kernwaarden te zijn, zij noemen het onderlinge afspraken, waar een ieder zich aan dient te conformeren. Dagelijks samen werken aan aandacht voor de klant, snelheid in bediening, vriendelijkheid in het algemeen (wij maken het feestje voor de klant) en een constante kwaliteit en presentatie van het product.

Samen uit, samen thuis
Een prachtig voorbeeld waaruit blijkt dat focus, bedrijfscultuur (kernwaarden) en gewenst gedrag worden omgezet in succes! Interessant om te zien en te ervaren tijdens een gezellig avondje uit in Den Haag.

1 opmerking:

  1. ik begrijp de essentie van je betoog wel. Iedereen zal zich herkennen in de kernwaarden vraag is alleen waarom lukt het bij de Resident wel en bij bedrijf x niet. Neemt niet weg dat je over de Resident ook een kritische kanttekening kan plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen